tiistai 25. joulukuuta 2012

Jouluisia juttuja

Paperinarusta valmistui tällainen kranssi. Tee-se-itse-paketissa
oli kaikki tarvikkeet kranssin valmistukseen. Led-valot ostin
kaupasta. Tämä tehtiin virkkaamalla lenkkejä. Paperinaru oli 
haastavaa virkattavaa, sillä se kiertyili virkatessa, jota 
puuvilla tai villalanka eivät tee. Mutta valmistui kuitenkin ennen 
joulua, mikä oli tarkoituskin.

Kummitytölle tein tällaisen setin pirttilahjaksi. Nasta-liivimekkoon Selian velourista ja siihen virkkasin kalalangasta Japanilaisen kukan hieman muunnellen. Body on samalla kaavalla mitä olen aiemminkin tehnyt. Olkapäällä on halkio ja kam-nepit on nappeina.Tässä kuvassa taitoin bodyn alaosan mekon sisälle eli mekko on kuitenkin lyhyempi. Bodyn kankaan ostopaikkaa en muista, siitä on jo jonkin aikaa. Koko molemmissa on 68cm.Samaiselle tytölle joululahjaksi Panda-huppari ja Koala-housut koossa 68cm. Kaavat löytyvät lehdestä 3/2012. Tässä taannoin joku blogisti kertoi,että sauman paikka määräytyy kankaan riittävyyden mukaan. Niin kävi tässäkin tapauksessa. Housujen kangasta oli tosi niukasta, mutta halusin siitä ehdottomasti tehdä. Sauman tikkasin peitetikkikoneella ja laitoin vielä lapon, ettei niin vahingolta näyttäisi. Turkoosi velouri on kangastukusta ja viidakkovelouria en muista mistä se on. Huppuun laitoin pallojerseytä.Samaa turkoosia velouria käytin toisen kummitytön housuihin. Sen kaveriksi kestovaippakaupan sienijerseystä peruspaita. Ensimmäistä kertaa tein tuollaiset kaaritaskut housuihin. Täytyy muistaa, ettei ulkokaaressa saa kiristää resoria yhtään. Sisäkaaressa täytyy kiristää, ettei jää lerpattamaan. Housujen lahkeet on käännetty ja ommeltu peitetikkikoneella.

Veljen tytölle Vihaista lintua. Mustaa velouria piristin punaisella
resorilla ja punaisilla tikkauksilla. Mustat resorit lahkeensuissa. Applikointiin käytin velouria ja luomet on maalattu kangastussilla.

Mekkotehtaan kirjasta suoraan otettu idea ja mitat tähän pinni/pampula-tyynyyn. Näitä valmistin 5kpl. Yksi tuli kaapin kätköihin, kun laskuissa menin vähän sekaisin. Toisiin tuli vaaleanpunaiset nauhat ja toisiin vaaleansiniset. Hauska idea ja todella käytännöllinen.

Tennarisukat Novita-sukkalehdestä. Toiset tulivat omalla tytölle ja toiset kummitytölle. Koriste sivulle virkkauslangalla ja muuten koko sukka on seiskaveikasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti